Започват канализацията в село Устина, кметът на “Родопи“ подписа договора

Автор: Plovdiv Now 6650
Започват канализацията в село Устина, кметът на “Родопи“ подписа договора

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов подписа договора с фирмата-изпълнител за изграждане на канализацията в село Устина. Проектът е на стойност около 1,6 милиона лева, отпуснати целево от държавния бюджет.

Със  средствата  ще бъде продължен  един от ключовите проекти за община „Родопи”,  като това ще направи селото първото с  почти изцяло завършени главни колектори.

Строителството предвижда изграждането на два главни колектора, около един километър канална мрежа и още толкова отклонения. Новата канализация ще обслужва над 80 домакинства в Устина.

Мрежата ще преминава през улиците „Бончо”, „Петър Берон”, „Кочо Честименски”, „Гоце Делчев” и „Антон Иванов” . Инвестицията ще даде възможност впоследствие да бъде изградена и вътрешно-квартална мрежа в близост до колекторите.

Веднага след като положи подписа си под документите, кметът на община „Родопи” Павел Михайлов заяви, че това е един от най- дълго чаканите проекти не само за администрацията на община „Родопи”, но и за жителите на Устина,  тъй като ще им се реши проблемът със септичните ями.

След подписване на договора фирмата-изпълнител на строителните дейности е готова да започне работа. Срокът за изпълнение е половин година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина