Проверяващи нахлуха в заведения в Пловдив и Крумово, откриха шокиращи нарушения

Автор: Plovdiv Now 9340
Проверяващи нахлуха в заведения в Пловдив и Крумово, откриха шокиращи нарушения

Съвместна акция на полицията и редица други контролиращи институции е ударила две нощни заведения в Пловидв и едно в село Крумово, община "Родопи".

Участвали са служители на Икономическа полиция, Специализирани полицейски сили, Митница Пловдив, Агенция по храните, Регионална здравна инспекция, Инспекция по труда, Регионалната дирекция по пожарна на безопасност и Общински инспекторат.

От проверените обекти е била изискана цялата търговска документация, както и спазването на изискванията за тютюнопушене на закрити и обществени места, сервиране на алкохолни напитки и продажба на тютюневи изделия на лица под 18 годишна възраст, спазване разпоредбите на закона за храните, наличие на изправни фискални устройства, трудови договори на наличния персонал и спазване на работното време, както и наличие на изправни пожарогасителни средства и планове за евакуация при възникнали произшествия.

В "Морадо" в Пловдив проверяващите са установили, че не се спазват разпоредбите, свързани с тютюнопушенето, и са съставили 2 акта. Установена е била и разлика в касовата наличност, а категоризацията се е оказала на стария собственик. Връчени са още покана от Пожарната за явяване за издаване на акт за неосигурена евакуация според броя места, както и призовка от Инспекция по труда за представяне на документи.  

В кафе аперитив „Диабло“ в село Крумово проверяващите са установили, че разрешението за удължено работно време е било до 27 декември 2019. В заведението е имал осем непълнолетни лица след 22.30 часа, едното от който е работело зад бара. Съставен е бил и протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност. Съставен е бил и акт по Закона за здравето за тютюнопушене.

Единият от работещите се е оказал без трудов договор, а непълнолетно лице е замествало бармана също без трудов договор.

Сред проверените обекти е било и кафе-бар "Ъндър Сити" в Пловдив. Установена е била липса на разрешение за удължено работно време. Съставен е бил и протокол от НАП за установена разлика в касовата наличност. На нарушителя ще бъде издаден акт.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина