Новият кмет на пловдивския Бевърли Хилс за политиката, управлението и доверието на хората

Автор: Милен Ангелов 13359
Новият кмет на пловдивския Бевърли Хилс за политиката, управлението и доверието на хората

Десислава Терзиева е родена в Пловдив. Средното си образование завършва в СУ „Св. Патриарх Евтимий“. През 2000 г. се дипломира като магистър със специалност „Българска филология и история“ от ПУ „Паисий Хилендарски“, където по същото време специализира и „Журналистика“. По-късно завършва „Европейско право“ , както и магистратура по „Психология на управлението“. От 2001 г. работи като журналист в телевизия „Евроком България“, а от 2002-а е едно от нейните лица. Тя води сутрешен блок, както и предаванията на Нова българска телевизия (приемник на тв „Евроком България“) „Неделна Матрица“ и „Животът и градът“, на които е и техен автор. От 2014 до 2018 г. работи като експерт в Търговска дирекция на Международен панаир Пловдив. От 2015 година развива собствен бизнес. Омъжена е, с две деца. Има син на 11 години и дъщеря на 6. От началото на 2017 г. семейството й живее в село Марково. Десислава Терзиева владее английски, немски и руски език.

Г-жо Терзиева, вече официално встъпихте в длъжност като кмет на едно от най-развиващите се населени места в пловдивския регион, наричано Пловдивския Бевърли Хилс. Труден ли беше пътят до тук, от кога се занимавате с политика и кои са били Вашите първи стъпки?

- Някои неща са невъзможно да се случат. Аз не вярвам в невъзможните неща. Мисля, че има само едно невъзможно нещо и това е да се съживи човек. Всичко осталано е възможно и в действията, и в правомощията на всеки един човек, който има желание да се справи със ситуацията. Освен това вярвам, че когато човек поеме отговорност за даден проблем той може да бъде решен. Именно поради тази причина реших да изразя своята гражданска позиция, кандидатирайки се за кмет на Марково. Досега съм била от другата страна, отразявайки изборите като журналист и гласувайки като гласоподавател. Този път обаче реших да го направя това, защото смятам, че когато сме недоволни от нещо наистина трябва да се опитаме да го поправим. Рано е да се говори за политика. Не смятам, че политиката е нещо, с което решаваш да се занимаваш и от утре се захващаш. Политиката е дълъг процес, който се учи всеки ден. Тук по-важно за мен е това, че хората ми гласуваха доверие. Радвам се, че много хора ми гласуваха доверие и за мен е основната мотивация да го оправдая. 

-Какво споделиха хората при срещите си с Вас по време на предизборната кампания?

- В интерес на истината хората ме приеха с открити сърца. Естествено срещнах и хора, които ме гледаха с недоверие. Срещнах и хора, които ми казаха, че едва ли не съм чужденка тъй като не съм родена в Марково. Но аз мисля, че когато човек предпочете и сам си избере мястото къде да живее то става неизменна част от него, от семейството, бита и въобще от съзнателния му живот. Хората ме насърчаваха, казаха, че ми вярват. Казаха, че са готови да застанат зад мен, защото наистина виждат в мое лице една нова промяна, която те много дълго време са жадували и чакали. 

-Кои ще бъдат първите три неща, с които ще се заемете след официалното си встъпване в длъжност?

- Много са нещата, които са достойни да са на първа позиция. Смятам, че всеки проблем е значим сам по себе си и към всеки проблем хората от Марково вече имат нетърпимост. И са нетърпеливи тези проблеми да се разрешат. Най-реално и на първо място това е почистването на селото и сметосъбирането. 

-Тежка ли ще бъде короната да бъдеш управляващ на Пловдивския Бевърли Хилс?

- Всяка корона е тежка, когато хората са ти гласували доверие и ти трябва да го оправдаеш. 

Ще ви липсва ли свободното време, след като поемате щафетата като кмет на Марково?

- Никога не съм се радвала на свободно време. Нищо по-различно няма да ми се случи в ежедневието.

-От къде ще черпите сили и енергия, за да се справите с всички препятствия, които се появят по управленския Ви път?

-От децата ми, от семейството ми и едно благодаря, ако съм успяла да реша проблема на някого. На жителите на Марково искам да им благодаря за доверието. Искам да благодаря на тези, които ме подкрепиха и на онези, които не го направиха. Защото и в двата случая съм амбицирана да докажа на едните, че са прави, а на другите, че не са. И да оправдая доверието.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина