Вкиснало мляко от Полша получиха ученици в Перущица СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 1650
Вкиснало мляко от Полша получиха ученици в Перущица СНИМКИ

Вкиснато прясно мляко, произведено в Полша, са получили учениците от основно училище в Перущица. Продуктът е доставен от фирмата "Млечни продукти Тракия" на "БМК Холдинг" по схема "Училищно мляко", която е съфинансирана от ЕС, съобщи OFFNews. 

От етиката става ясно, че млякото е произведено в Полша за дружеството "Млечна промишленост Хасково" ЕООД. Справка в Търговския регистър сочи, че едноличен собственик на фирмата е "БМК Холдинг". 

В наредбата, която регламентира схемите "Училищно мляко" и "Училищен плод", изрично е разписано, че когато доставчикът е производител, "той доставя само продукти, които са произведени от него".

Това не е единственото нарушение в случая. На опаковката на прясното мляко е посочено, че маслеността му е 3,2%. Изискването обаче е тя да бъде 2%.

"Даже беше и прокиснало млякото. Тази фирма работи за първа година с нас", коментираха от ОУ "Петър Бонев" в Перущица.

Пред OFFNews собственикът на "Млечни продукти Тракия" Владислав Михайлов отрече да е снабдявал с полско прясно мляко учениците в област Пловдив. Той помолил да му бъдад дадени 10 минути за допълнителен коментар, след което обаче спрял да си вдига телефона. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина