-
На 18-ти септември отбелязваме Денят на чийзбургера. Този емблематична вкусотия от американската кухня представлява сандвич, в който основен компонент е сиренето.
При направата му може да се използват различни видове сирене, като най-предпочитани са чедър, ементал, моцарела.
Освен сирене в бургера често се добавят месо, зелена салата, домат, лук.
Популярни сосове за чийзбургерите са кетчуп и горчица. А за гарнитура обикновено се сервират пържени картофки.
Чийзбургерите са популярни в цял свят и са неизменна част в заведенията за бързо хранене. Смята се, че те стават популярни в края на 1920-те.
Според легендата техен баща е Лионел Стернбергер от Калифорния, който създава първия си чийзбургер, след като се впуска в кулинарен експеримент.
В САЩ чийзбургерите са толкова обичани, че всяка година през септември биват почитани с вкусни прояви.
По този повод ви представяме рецепта за вкучен пилешки бургер, който можете да приготвите за броени минути:
Нарязаният лук, месото и магданозът се смилат заедно до получаване на кайма.
Към тях се прибавят мащерката, сосът Уорчестър, черният пипер и солта.
Готовата кайма се покрива с фолио и се натиска с точилка, за да се разстели.
С помоща на метален пръстен се оформят бургерите.
Загрейте на котлона грил-тиган и изпечете бургерите.