В Деня на чийзбургера: Да си приготвим вкусен пилешки бургер

Автор: Plovdiv Now 3838
В Деня на чийзбургера: Да си приготвим вкусен пилешки бургер
  • На 18-ти септември отбелязваме Денят на чийзбургера. Този емблематична вкусотия от американската кухня представлява сандвич, в който основен компонент е сиренето.

    При направата му може да се използват различни видове сирене, като най-предпочитани са чедър, ементал, моцарела.

    Освен сирене в бургера често се добавят месо, зелена салата, домат, лук.

    Популярни сосове за чийзбургерите са кетчуп и горчица. А за гарнитура обикновено се сервират пържени картофки.

    Чийзбургерите са популярни в цял свят и са неизменна част в заведенията за бързо хранене. Смята се, че те стават популярни в края на 1920-те.

    Според легендата техен баща е Лионел Стернбергер от Калифорния, който създава първия си чийзбургер, след като се впуска в кулинарен експеримент.

    В САЩ чийзбургерите са толкова обичани, че всяка година през септември биват почитани с вкусни прояви.

По този повод ви представяме рецепта за вкучен пилешки бургер, който можете да приготвите за броени минути:

  • пилешко месо - 400 - 500 грама бутчета и гърди
  • лук - 1 малка главичка
  • магнадноз - 5 - 6 стръка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л., може и соев сос
    • пилешко месо - 400 - 500 грама бутчета и гърди
    • лук - 1 малка главичка
    • магнадноз - 5 - 6 стръка
    • мащерка - 1 ч.л.
    • сос уорчестър - 1 с.л., може и соев сос

Нарязаният лук, месото и магданозът се смилат заедно до получаване на кайма.

Към тях се прибавят мащерката, сосът Уорчестър, черният пипер и солта.

Готовата кайма се покрива с фолио и се натиска с точилка, за да се разстели.

С помоща на метален пръстен се оформят бургерите.

Загрейте на котлона грил-тиган и изпечете бургерите.

 

Източник: gotvach.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина