Да си приготвим лимонова торта вкъщи

Автор: Plovdiv Now 3287
Да си приготвим лимонова торта вкъщи

Несъмнено най-приятната част от приготвянето на торта е примамливата миризма, която се носи от фурната и изпълва целия дом. А още по-хубаво е, когато всички се съберат около масата, примамени от аромата и вида на изпечения сладкиш.

И ако сме любители на вкусните печива и сме готови, приготвяйки ги, да експериментираме, може да приемем един съвет от кухнята на италианците и да опитате нов смел вариант. Какъвто е тортата с лимончело и рикота. Със сочен вкус, благодарение на цитрусовите аромати, който същевременно е и мек и балансиран заради кремообразната съставка.

Подобно на маскарпоне, рикота е универсално сирене с много приложения. То е меко, с приятен аромат на прясно мляко. И елегантно допълва яркия лимонов вкус.

Лимончело е втората съставка, която придава специфика на тази торта. Италианският лимонов ликьор обикновено се консумира студен - бавно, като дижестив. Често е съставка на коктейли, сорбе и дори плодови салати. А хубавото е, че лесно може да го приготвим и у дома.

Необходими са само лимони, захар, вода и водка. Нужно е единствено повечко време - поне месец, за да смесят добре съставките.

И за да направим тази мечтана лимонова торта, ще ни трябват брашно, сода за хляб, бакпулвер и малко сол. Всичко се смесва, докато в отделна купа разбиваме яйца и захар, до получаване на бледожълта и пухкава смес. Към нея добавяме рикота, зехтин, лимончело, ванилия, лимонов сок и кора. Постепенно слагаме и брашнената смес (подробната рецепта на Allrecipes).

В предварително омазнена форма за кекс изсипваме полученото тесто и печем в загрята на 180 градуса фурна за около час. За завършек приготвяме глазура от пудра захар, лимончело, гъста сметана, лимонов сок и лимонова кора - с която заливаме тортата, след като тя изстине напълно.

 

 

Източник: lifestyle.bg

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина