Шоколадова торта с два вида крем

Автор: Plovdiv Now 4142
Шоколадова торта с два вида крем

За блата: 

брашно
1 1/2 чаена чаша
 
какао
1 чаена чаша
(неподсладено)
хлебна сода
1 1/2 чаена лъжица
 
бакпулвер
1/2 чаена лъжица
 
сол
1/2 чаена лъжица
 
тъмна бира
1 1/3 чаена чаша
(най-добре стаут)
 
разтворимо кафе
1 супена лъжица
 
яйца
3 броя
 
краве масло
1 чаена чаша
/250 грама меко 
захар
1 1/2 чаена чаша
 
ванилия
1 брой
 
майонеза
1/3 чаена чаша
 
За какаовия крем:
 
краве масло
1 чаена чаша
/250 грама меко
 
пудра захар
3 чаени чаши
 
какао
1/2 чаена чаша
неподсладено
 
За белия крем:
 
кондензирано мляко
400 грама
 
крема сирене
300 грама
 
За украса:
 
ягоди
 

Пресявате в в купа сухите съставки - брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. За да получите наистина тъмна шоколадова торта използвайте качествено неподсладено какао. В отделен съд изсипете тъмната бира (най-добре стаут), добавете разтворимото кафе. Мекото масло разбийте заедно със захарта с помощта на миксер на висока степен, като след получаване на крема добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Към така получената смес добавете предвиденото количество майонеза и отново разбъркайте. 

Добавяйте към този крем останалите съставки, като редувате суха и течна смес. Сместа за блатовете е готова. Разпределяте сместа на три равни части, като е най-добре да печете едновременно в три еднакви форми за печене. На дъното на форма за печене поставяте хартия за печене и изсипвате част от сместа, печете в предварително загрята на 170 градуса фурна, като времето за печене зависи от размера на формата за печене, приблизително 15-20 минути. Блатът е готов, когато бучнейки го с клечка за зъби, клечката излиза суха. Много важно е да изчакате блатът да се охлади за 10-15 минути, преди да го извадите от формата, тъй като блатът е много сочен и крехък и ако го извадите горещ, може да се повреди.

Шоколадовият крем за торта получавате, като с помощта на миксер на висока степен разбиете първо мекото краве масло, а после на малки порции добавите пресятите какао и пудра захар.

Белият крем ще получите, като разбиете на висока степен кондензираното мляко заедно с предвиденото количество крем сирене. Разбийте за няколко минути, докато сместа удвои обема си.
Сглобявате шоколадовата торта, като редувате блат и крем, а накрая завършвате с крем и ягоди, или други ваши любими сезонни плодове.
 
Рецепта на: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина