Рецепта за вкусна млечна баница

Автор: Plovdiv Now 4066
Рецепта за вкусна млечна баница

Рецептата за млечна баница е една от класическите рецепти за баница от българската национална кухня. Млечната баница е една вкусна сладка баница, която е много подходяща, както за семейна закуска, така и за лек десерт, с който можете да завършите всяко меню. Млечната баница е много сочна и носи вкуса на кухнята на баба, точно онзи вкус, който не искаме да забравяме и искаме да предадем на следващите поколения.

Необходими продукти:

точени кори - 400 грама

прясно мляко - 500 мл

яйца - 3 броя

захар - 1 чаена чаша

ванилии - 1 брой

краве масло - 120 грама

пудра захар - 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за млечна баница е подготовката на корите. Кравето масло трябва да разтопено, може да разтопите маслото на водна баня, или пък в микровълновата. Намажете обилно тавата с краве масло, след което сложете една кора от корите за баница, намажете я с разтопено краве масло, поставете нова кора, намажете и нея, и продължете така, докато корите свършат, като последнат кора също намажете добре с масло. Когато поставяте корите ги разпределяйте равномерно, така че в цялата тава да има еднакъв пласт кори. С остър нож направете няколко къси разреза по корите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, или докато корите придобият златист цвят.

Междувременно разбивате разбивате яйцата със захарта с помощта на тел за разбиване или миксер, след което добавяте и леко загрятото, но не горещо мляко и ванилията. Разбивате до пълно разтваряне на захарта. Върху изпечените кори изливате така приготвената смес и печете за още около 20 минути, докато баницата е напълно изпечена. Преди сервиране поръсете баницата с пудра захар.

 

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина