Мини чийзкейк - да си приготвим вкусни хапки у дома

Автор: Plovdiv Now 4636
Мини чийзкейк - да си приготвим вкусни хапки у дома

Може да хапваме чийзкейк всеки ден, по всякакъв начин и под всякаква форма. Чийзкейкът е любим сладкиш, който е почти универсално любим и е изключително подходящ за вкусна почерпка за всеки празник. Ефектен, лесен, вкусен, класически чийзкейк барчета с вкусно домашно сладко за мини подслаждане на всеки ден.

Необходими продукти:

За блата:

обикновени бисквити - 300 грама

краве масло - 125 грама

крема сирене - 800 грама

ванилия - 2 броя

сладко - 1/3 чаена чаша (от ягоди/боровинки/малини)

За крема:

яйца - 5 броя

лимонов сок - 2 супени лъжици

захар - 1 чаена чаша

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за мини чийзкейк хапки е изборът на подходящ съд. Най-добре е да използвате форма за печене с падащи стени, а още по-добре е формата да бъде с правоъгълна форма, за да бъде по-лесно рязането на хапките след нарязването на изпечения чийзкейк. Поставете хартия за печене на дъното на формата/тавата. Смилате бисквитите с помощта на блендер, или пък ги счуквате в хаванче. Бисквитените трохи смесвате с разтопеното масло, след което разпределяте получената смес на дъното на тавата, притискате плътно с ръце и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути.

В голяма купа разбивате първо предвиденото количество крема сирене за около минута с помощта на миксер. Добавете захарта и ванилията, след което разбивате отново за около минута, след което на ниска степен едно по едно добавяте яйцата и лимоновия сок. Върху изпечения и изстинал блат изсипете крема. Разпределете сладкото, като го поставяте с помощта на чаена лъжица на различни места в в крема, след което с помощта на шишче направете кръгове в самия крем, за да се получат различни форми и мраморен вид при печене.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за около 60-70 минути, докато като го побутнете кремът вече не се тресе като желе. След изпичане оставяте сладкиша да се охлади напълно за няколко часа, най-добре за цяла нощ. След като чийзкейкът е напълно изстинал го нарязвате с остър нож на желаните от вас фигури, като най-лесно и ефектно е да го нарежете на ромбоиди.

 

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина