Лесна салата с диня и сирене

Автор: Plovdiv Now 3800
Лесна салата с диня и сирене

Диня и сирене е комбинация, която е добре позната. Макар сладко и солено рядко да се сервират заедно в класическата българска кухня, едно от любимите летни изкушения носещи и свежестта на сезона е точно дуото студена диня и сирене. Рецептата за салата с диня и сирене е рецепта точно в този дух, но обогатена с още някоя друга съставка. Изключително освежаваща, комбинираща се перфектно с любимите за сезона питиета като узо, мастика и водка, салатата с диня и сирене ще направи трапезата малко по-интересна и по-богата.

Необходими продукти:

диня - 300 грама

домати - 300 грама

сирене - 100 грама

мента - 10 листа

балсамов оцет - 1 супена лъжица

зехтин - 2 супени лъжици

Начин наприготвяне:

Първата стъпка от рецептата за салата с диня и сирене е подготовката на динята. Отрязвате резен диня, който режете на филийки. Отстранявате семките, доколкото е възможно, след което режете филийките на кубчета.

Доматите също нарязвате на кубчета. Избирате хубаво, добре узряло сирене. Него също нарязвате на кубчета. В купа или голяма чиния изсипвате нарязаните диня, домати и сирене.

Върху тях поръсвате и листата мента, които може да замените с маточина или босилек. Накрая напръсквате с балсамикото и зехтина и сервирате.

 

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина