Лесна рецепта за шоколадов сладкиш

Автор: Plovdiv Now 4104
Лесна рецепта за шоколадов сладкиш

Да, точно за онзи сочен шоколадов сладкиш става дума. Толкова лесен за приготвяне, толкова вкусен като резултат! Преди години, рецептата за сладкиш Негърче беше една от най-популярните рецепти в домашната кухня. Малко позабравен, Негърче е сладкиш, който ще се хареса на всеки любител на шоколадовия вкус. Прекрасен за десерт, идеален за почерпка или пък за комбинация със следобедното кафе, Негърче заслужава да се завърне сред любимите сладкиши и да влезе отново в българската кухня.

Необходими продукти:

За блата:

яйца - 2 броя

брашно - 2 чаени чаши

кисело мляко - 1 чаена чаша

олио - 1/2 чаена чаша

хлебна сода - 1 чаена лъжица

какао - 3 супени лъжици

ванилии - 1 брой

краве масло - 120 грама

какао - 3 супени лъжици

захар - 1 чаена чаша

За глазурата:

захар - 3 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сладкиш Негърче е подготовката на течната смес. Разбивате яйцата заедно със захарта, добавяте олиото и отново разбивате. Киселото мляко разбърквате със содата и след като шупне го добавяте към другите разбити съставки, добавяте и ванилията. Пресявате брашното заедно с какаото и ги добавяте към течната смес при непрекъснато разбъркване.

В тава поставяте хартия за печене и изсипвате сместа. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути, като проверявате дали блатът е готов като го бучнете с клечка за зъби, ако излезе суха, то блатът е изпечен.

Готовата основа за сладкиш Негърче оставяте да изстине. Междувременно в малка тенджера или касерола слагате 3-4 супени лъжици вода, разбърквате ги със захарта и какаото за глазурата и слагате сместа на котлона. Добавяте и кравето масло. След като глазурата стане хомогенна смес поливате с нея, още докато е топла блатът. Сладкишът Негърче режете на ромбове.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина