Разнообразете менюто си с тази вкусна рецепта за пилешки бутчета.
Необходими продукти:
2 кг пилешки бутчета
2 глави лук
1 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. сметана
1 ч.л. лют червен пипер
1 с.л. сладък червен пипер
3 с.л. масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Пилето се овкусява със сол и черен пипер. Маслото се загрява в голям тиган на средна температура и месото се готви по около 5 минути на страна. След това се изважда в чиния.
В същата мазнина се задушава нарязаният лук до омекване. Подправя се със сол, черен и червен пипер. Налива се пилешкият бульон и се разбърква. Пилето се връща обратно в тигана, покрива се и се готви на ниска температура за около 20 минути или до готовност на месото.
След това котлонът се изключва, добавя се заквасената сметана и ястието се разбърква.