Първата стъпка от рецептата за доматена супа с яйце е подготвката на лука. Почиствате лука и го нарязвате на дребно, след което го задушавате в тенджера в разтопеното масло за 2-3 минути.
Измивате доматите и ги обелвате. Беленето на доматите става много бързо и лесно, когато направите по едно кръстче с нож от долната страна на всеки домат и ги пуснете са 10-тина секунди във вряща вода. След като ги извадите беленето на доматите става много лесно. Обелените домати нарязвате на средно големи парченца, приблизително с големината на бучка захар и го добавяте съм лука. Разбърквате добре и наливате 1,5 вода. След като водата заври добавяте и натрошеното фиде и посолявате (около 1 чаена лъжица сол трябва да е достатъчна).
След като доматената супа поври около 15-20 минути идва моментът да добавите и яйцата. Те трябва да за добре разбити. Добавяте ги на тънка струйка към супата, като разбърквате непрекъснато. Получава се ефект „китайска доматена супа“, защото яйцето трябва да се пресече.