Лесна и свежа салата с пиле

Автор: Plovdiv Now 3971
Лесна и свежа салата с пиле

Продукти :

пилешко месо 500 грама

бяло месо от Лудогорско пиле

целина 4 стръка

лу1  глава червен

сушени червени боровинки 1/3 чаена чаша

лимон 1/4 брой

горчица 2 супени лъжици

майонеза 5 супени лъжици

черен пипер1 /3 чаена лъжица

Начин на приготвяне :

Първата стъпка от рецептата за салата с пиле е изборът и подготовката на пилешкото месо. Най-подходящо за приготвяне на пилешката салата е бялото пилешко месо. Винаги залагайте на качествено и вкусно пилешко с гарантиран произход, като най-добрият избор е българското пилешко. Точно такова е и пилешкото месо от Лудогорско пиле. Измивате бялото пилешко месо и го сварявате в подсолена вода до пълно сваряване. След което го отцеждате от водата и след като е изстинало го нарявате или накъсвате на ситно.

За приготвянето на салатата с пиле ползвайте стълба целина, тъй като тя е най-подходяща. Измивате и почиствате стъблата, след което ги нарязвате на дребни кубчета. Нарязвате на ситно лука и заедно с целината ги добавяте към пилешкото месо. Добавяте и червените боровинки, а ако нямате боровинки под ръка, може да използвате стафиди.

Добавяте предвиденото количество черен пипер, сока от лимона и ½ чаена лъжица сол, след което разбърквате добре. Накрая слагате майонезата и горчицата, и отново разбърквате старателно, така че да се овкуси добре цялата салата. Салатата с пиле е най-вкусна, ако постои 2-3 часа преди сервиране в хладилника, за да поеме добре всички аромати.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина