Гриловани зеленчуци - идеална вечеря за всеки сезон

Автор: Plovdiv Now 10906
Гриловани зеленчуци - идеална вечеря за всеки сезон
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  • • патладжани
  • • тиквички
  • • моркови
  • • пресни чушки
  • • стар лук
  • • няколко скилидки чесън
  • • сока на 1 бр. лимон
  • • зехтин
  • • соев сос
  • • сол
  • • 1 връзка копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вида и количеството на зеленчуците са по желание, аз в случая използвах 2 бр. патладжани, 4 малки тиквички и 3 средно големи моркова.

Зеленчуците се нарязват по дължина на тънки лентички, посоляват се и се оставят в гевгир или в наклонена тавичка да им се изцеди водата (най-вече на патладжана, иначе може да горчи). После се заливат с лимонов сок, соев сос, зехтин и чесън по желание.
След като престоят около 30 минути, се запичат на скара или грил тиган и се слагат в съд с капак.
Могат да се хапват направо така или да се подправят на салата с още малко сол, лимонов сок, зехтин и копър.

Идеална гарнитура за месо, пиле или риба.
 
Рецепта на gotvach.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина