Ето я тайната съставка за невероятно вкусен сос Болонезе

Автор: Plovdiv Now 4332
Ето я тайната съставка за невероятно вкусен сос Болонезе

Наскоро разбрахме, че млякото може да подобри текстурата и дълбочината на нашия сос Болонезе, но добавянето на сушени на слънце домати е това, което прави вкуса наистина блестящ. Нека прибавим няколко към следващия си кипящ сос и ще получим нашата наистина съвършена паста Болонезе за нула време, уверява Tasting Table.

Ще получим един неповторим вкус, защото сушените домати добавят сложност, яркост и баланс към стандартния сос. Изсушената на слънце версия е по-концентриран вариант на продукта.

Като съставка, която е сладка, едвам доловимо тръпчива и леко ароматизирана с масло, сушените домати придават характер на нашия сос.

Сушените на слънце домати също така спомагат за ускоряване на времето за готвене на нашия сос, на който обикновено му трябва доста, за да могат съставките да се смесят добре. Със сушените на слънце домати обаче получаваме този наситен вкус още в началото. За да включим доматите в следващия си сос, просто трябва да следваме любимата си рецепта, като добавим сушените на слънце домати още в началото.

Правим го по следния начин - изсипваме около половин чаша нарязани сушени домати в соса и оставяме сместа да къкри. Така доматите ще се слеят с другите ни съставки, което ще доведе до хармонична комбинация от вкусове. След като соса е готов, просто сваряваме пастата и настъргваме отгоре малко пармезан. Без значение какво комбинираме със соса си, сушените домати в него няма да ни разочароват.

 

Източник: lifestyle.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина