Да си приготвим кето пай от тиква с блат от бадемово брашно

Автор: Plovdiv Now 3933
Да си приготвим кето пай от тиква с блат от бадемово брашно

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

За блата:

 

 
бадемово брашно
1 1/2 чаена чаша
кокосово брашно
1/3 чаена чаша
сол
1/2 кафена лъжица
яйца
1 брой
краве масло
4 супени лъжици
бакпулвер
1/2 чаена лъжица
 
За пълнежа:
 
тиква
1 1/2 чаена чаша
пюрирана
готварска сметана
200 мл
еритритол
4 супени лъжици
яйца
4 броя
сол
1/2 кафена лъжица
канела
1/2 чаена лъжица
джинджифил
1/2 чаена лъжица
индийско орехче
1/4 чаена лъжица
карамфил
1/4 чаена лъжица
ванилия
2 броя
 

Първата стъпка от рецептата за кето пай с тиква и блат от бадемово брашно е подготовката на блата. Разбърквате в купа сухите съставки, а именно смесвате бадемовото брашно, кокосовото брашно, солта и бакпулвера. Стопявате кравето масло на водна баня, разбивате яйцето. Добавяте течните съставки към сухите и разбърквате добре, като омесвате тесто. На дъното на форма за кекс, най-добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, а върху нея разпределяте тестото за блата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, след което изваждате и оставяте на страна, за да поизстине.

За получаване на пълнежа на тиквения пай, предварително трябва да сте приготвили пюрето от тиква. Може да сварите тиквата, или да я приготвите на пара, важното е да е напълно сварена, отцедена от излишната вода и пюрирана. Разбийте яйцата, добавете към тях пюрираната тиква, както и сметаната, заедно с предвиденото количество еритритол. Добавяте канелата, индийското орехче, карамфила, джинджфила и ванилията, след което разбърквате сместа и я изсипвате върху подготвения блат.

Печете кето пая с тиква и блат от бадемово брашно в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45-50 минути. След като паят е готов го оставете във фурната на отворена врата за около 30 минути. Сервирайте тиквения пай, след като е напълно охладен.

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина