Да си направим сами бонбони от овесени ядки и плодове

Автор: Plovdiv Now 3781
Да си направим сами бонбони от овесени ядки и плодове

Когато чуем думата БОНБОН веднага си представяме, или кутия пълна с шоколадови бонбони, или шарени бонбони в още по-шарени опаковки. Задължително ли е обаче бонбоните да идват опаковани от магазина? Не можем ли да си приготвим бонбони вкъщи? Добрата новина е, че можем да приготвим домашни бонбони! А още по-хубавата новина е, че домашните бонбони по нищо не отстъпват на бонбоните купени от магазина! Домашните бонбони са много вкусни, приготвят се изключително лесно и бързо и дават свобода на кулинарното въображение.

Необходими продукти:

обикновени бисквити - 100 гр

краве масло - 60 грама

овесени ядки - 4 супени лъжици

сушени кайсии - 6 броя

мед - 2 супени лъжици

ром - 20 грама

орехи -50 грама

канела -1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Първо трябва да подготвите сушените кайсии. Нарязвате кайсиите на дребни парченца и ги заливате с рома за около 15 минути. Може да ползвате и други сушени плодове, например стафиди. Важно е сушените плодове да бъдат нарязани на дребни парченца, за да нямате по-късно проблеми с оформянето на домашните бонбони.

Изсипвате бисквитите в кухненски робот и  смилате бисквитите. Ако нямате кухненски робот на разположение може да счукате бисквитите в хаванче. Към счукани бисквити добавяте омекналото масло и меда. Ако ползвате кухненски робот добавете маслото и меда към  бисквитите. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. След това добавете и останалите продукти, като предварително сте нарязали орехите на дребни парченца. Ако предпочитате може да смелите и орехите, но в такъв случай няма да се чувствате хрупкавите парченца орехи в бонбоните. Разбърквате всички продукти до получаване на хомогенна смес.

От получената смес оформяте топчета с желаната от вас големина. За апетитния външен вид на вашите домашни бонбони най-важно е в какво ще ги оваляте след като вече сте ги оформили. Бонбоните на снимката са оваляни в ситно нарязани орехи. Това е едновременно един от най-лесните и един от най-вкусните варианти. Вие обаче може да предпочетете нещо друго: да ги оваляте в кокосови стърготини, или пък да им направите шоколадова глазура. Всичко въпрос на въображение и предпочитания.

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина