Бисквитено руло с мармалад и орехи - ето как да го приготвим

Автор: Plovdiv Now 3838
Бисквитено руло с мармалад и орехи - ето как да го приготвим

Сигурно ще се запиташ: “Защо това бисквитено руло се нарича бисквитено руло, като всъщност това изобщо не е руло?” Въпросът наистина е адекватен. Но това бисквитено руло е руло, защото така намираме рецептата в онази стара тетрадка с рецепти на баба, в която надничаме за рецептите от нашето детство. Та казано с други думи, рецептата за бисквитено руло с марамалад и орехи е една от онези древни рецепти, много полулярни във вече все по-далечното минало, в които обикновените бисквити играха главна роля.

Необходими продукти:

обикновени бисквити - 220 грама

краве масло (меко) - 120 грама

орехи (смлени) - 1/2 чаена чаша

мармалад - 300 мл

 

Начин на приготвяне:

  1. Първата стъпка е изборът на продуктите. Може да ползвате както вашите любими обикновени бисквити с правоъгълна форма, така и предпочитани кръгли чаени бисквити, но задължително трябва да са бисквити без дупка. Що се отнася до мармала, то най-добре е той да е домашен - шипков мармалад, мармалад от ягоди, мармалад от малини.
  2. Оставяте кравето масло на стайна температура, за да омекне добре, след което 100 грама от него разбъркайте с мармалад, до получаване на крем, добавете към крема и 1-2 супени лъжици от смлените орехи. Следва оформянето на рулото. Намазвате всяка бисквитка с крема, след което залепяте намазаните бисквитки една за друга, така че върху намазаната страна, поставяте сухата. Завършвате рулото с една ненамазана с крем бисквита. Притискате леко рулото с ръце, за да уплътни, увивате го в хартия за печене и го оставяте за минимум час-два в хладилника.
  3. Преди сервиране намазвате рулото с останалото меко масло от всички страни и овалвате в смлените орехи също от всички страни. Режете задължително под ъгъл като на снимките, за получаване на красиви прарченца бисквитено руло.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина