Майката на Габриела отказа да поеме отговорност за постъпките на детето си

Автор: Plovdiv Now   1328
Майката на Габриела отказа да поеме отговорност за постъпките на детето си

"Глупост, грешка. Отказах да поема отговорността за постъпките ѝ, аз съм отговорен родител. Тя трябва да се учи да отговаря за това, което прави", това каза майката на Габриела Медарова пред вратата на съдебната зала, в която бе взето решение дъщеря ѝ да бъде пусната под парична гаранция от 20 000 лева. 

И двамата родители на Габриела бяха категорични, че делото на детето им е младежка глупост и че тя е добро дете и не пие. 

Изказването на майката беше по повод данните, които бяха изнесени по време на заседанието, а именно, че непосредствено след инцидента Габриела се е обадила на майка си и я е помолила да поеме отговорността, като каже, че тя е карала. Габриела се обадила на майка си и я помолила веднага да дойде на мястото на инцидента и да лъжесвидетелства, че тя е причинила катастрофата. 

Полицаят, който първи е имал контакт с обвиняемата Габриела - Петър Абрашев, се обадил на майката и тя му разказала за целия разговор. Опитът за прикриване на престъпление обаче е приет за неформален разговор от съда и не беше взет под предвид по време на днешното заседание, на което Прокуратурата поиска Габриела да остане в ареста за постоянно, но искането не беше уважено. 

Наблюдаващият прокурор пък съобщи, че ще прецени дали да протестира в законоустановения 3-дневен срок. 

И бащата и майката на Габриела, нейното гадже Пламен Николов и още приятели на момичето дойдоха в съда, за да подкрепят Габриела. След като стана ясен размерът на гаранцията, родителите посочиха, че имат парите. Адвокатът на Габриела Орлин Търновалийски не даде конкретен отговор на въпроса дали ще обжалва размера на гаранцията. Той обясни, че първо ще го обсъди с родителите, но пък и посочи, че ако зависи от него ще обжалва. 

Самата Габриела каза, че съжалява за извършеното. 

Вижте видео от делото и коментарите на родителите, на Габриела и на обвинението: 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина