9 причини да се доверим на коректна агенция при сделка с имот

Автор: Plovdiv Now 8745
9 причини да се доверим на коректна агенция при сделка с имот

Автор: Валери Иванов

Покупката или наемането на жилище е не само сложен и емоционален, но и доста ангажиращ процес. Особено като се вземат предвид голямото предлагане на различни по локация, качество и цена жилища, както и големият брой посредници, които са на пазара. 

Мнозина българи все още трудно приемат мисълта, че ще трябва да платят такса на посредника, който продава или търси от тяхно име имот. Докато в Европа и САЩ да си купиш имот без посредник на практика е невъзможно, тук не са малко хората, които правят всичко възможно, за да заобиколят агенцията, която предлага даден имот. Причина за това е не само нежеланието на някои клиенти да платят договорената такса, но и некоректните практики на част от брокерите като фалшиви обяви, заблуждаваща информация и пр. 

Но в обратния ред, голям брой клиенти вече са се сдобили с горчив опит, след като са решили да "прескочат" професионалните посредници. Както при покупката, така и при наемането на жилище, коректната агенция може да спести на клиента доста главоболия в бъдеще време. 

Важно е доверието да е насочено към агенция, която иска да удоволетвори търсенията в най- голяма степен, намирайки  баланса между цена и качество. Покачилите се цени на жилищата и наемите през последните години, са сериозен разход, който не може да бъде подценяван. 

Състоянието на имота или местонахождението му може да не са точно каквито  са заложени в обявата, което може да демотивира клиента. За да се преодолеят тези трудности и в крайна сметка всеки да открие това, което търси, е важно да се спазват няколко прости правила.  

1. Коректна агенция

Ползването на услугите на коректна агенция за недвижими имоти спестява много нерви и притеснения. Професионалните агенции предоставят дълъг списък от услуги, които правят процеса на покупката или наема на имота лесен и приятен.

2Консултация със специалист

Винаги е добре собствениците на жилища и клиентите да се консултират със специалисти, както при определянето на цената, така и при изготвянето на договори. Собствениците често нямат реална информация за цените на пазара , а се случва да завишат цената поради сантиментални причини.

3. Експертно мнение

Сериозните агенции за недвижими имоти  разполагат с брокери, юристи и мениджъри по управление на имоти, които са на разположение на клиента. 

4. Управление на имота

При покупка с инвестиционна цел  все повече хора се ползват от услугите на агенция за недвижими имоти и заради услугата управление на имота. Тук агенцията се явява посредник при решаване на въпроси като максимална заетост на имота, навременно плащане на наема, смяна на наематели и др. Това спестява на наемодателя много време и нерви, а и пари. 

Пропърти мениджърът пести време и нерви, осигурява максимална доходност от имот под наем


5. Реклама на имота

При избор на реномирана агенция на недвижими имоти, клиентът печели не само време, но и безплатна реклама, която достига до широка аудитория.


6. Достъп до множество оферти чрез агенцията

Богатият избор от оферти - това е нещо много важно при търсенето на имот под наем. По-големият списък с оферти на недвижими имоти предполага по-голяма агенция за недвижими имоти, с повече опит и по-широка партньорска мрежа. Професионалните агенти предоставят услугата намиране на имот по зададени от клиента критерии. Това спестява на клиента доста време и усилия за намирането на правилния имот.

7. Пряк контакт с инвеститор

Голяма част от строителните компании са поверили маркетинга и продажбите на доказани агенции, с които са в партньорски отношения. В този случай клиентът може да се възползва от ексклузивни оферти и максимално ниски цени. 

8. Риск губи

Използването на професионална агенция за недвижими имоти пести време, нерви и пари. Таксата, която клиентът плаща на посредника, може да предотврати сериозни загуби в бъдеще. Ако клиентът не събере цялата информация за конкретния имот, в последствие той може да се натъкне на много подводни камъни. Тежести, съдебни процедури, неизяснен статут, проблеми в самия имот - коректният брокер още в самото начоло ще уведоми клиента за евентуални препятствия. 

9. Агенцията като гарант

Договорите, които агенцията предоставя , предпазва клиентите от некоректно отношение в процеса на сделката или наемането на имота. Така клиентът знае сумата , която ще трябва да плати, заедно с всички необходими такси,  какви ще са неустойките, ако документът се разтрогне предварително и други.

TRAFFIC PROPERTIES е част от водеща корпорация, която включва компании, работещи в сферата на охранителната дейност, комуникациите, транспорт, развлекателен бизнес, медии. Агенцията се занимава с посредничеството и консултирането при покупко-продажби на имоти, отдаване под наем, строителство, консултантски услуги, пазарни анализи и други услуги, свързани с имотния сектор. Наред с това компанията предлага съдействие при отпускане на кредити, като работи с Българо Американска Кредитна банка, Банка Уникредит и Райфайзенбанк. TRAFFIC PROPERTIES предлага актуални оферти и разполага с голяма база данни от имоти и купувачи, както и подробна информация и снимки от всички оферти. Агенцията осигурява и всички услуги, необходими на клиента: проект за интериорни решения, изпълнение на довършителните дейности, домоуправа и менажиране на имота, ако е закупен с инвестиционна цел. Подробна информация и консултации можете да получите на тел. 0876797979.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина