„Засаждаме бъдеще“ - деца от Стамболийски ще се погрижат за природата

Автор: Plovdiv Now 4929
„Засаждаме бъдеще“ - деца от Стамболийски ще се погрижат за природата

Община Стамболийски е одобрена за участие в кампанията „Засаждаме бъдеще“ на гората.бг, която е за засаждане, съхранение и отглеждане на 56 000 млади дръвчета в цяла България.

2000 семена на явор, смърч, жълъд и кестен вече пристигнаха в Стамболийски. Кампанията е насочена към децата и те ще засаждат и отглеждат дръвчетата.

Комплектите от семена и другите помощни материали днес се разпределят от служители на Общината по училищата и детските градини в града и по селата. Ще участват малчуганите от подготвителните групи, а от училищата - учениците от начален курс. Всички ще получат и инструкции за засаждането и отглеждането на дърветата.

Комплектите съдържат саксия от рециклиран материал, торопочвена смес и подходящи семена. Във всеки комплект има етикет, на който детето ще може да отбележи кога и от кого е засадено дървото, както и инструкции за засаждането и отглеждането му. След 2 години порасналите дръвчета ще бъдат засадени от децата сред природата.

"В края на 2019 година участвахме в инициативата на WWF - България за възстановяването на крайречната гора до моста на река Марица и засадихме 1600 фиданки от различни растителни видове – бяла върба, черна и бяла топола, полски ясен, черна елша, полски бряст и летен дъб. Сега пандемията ни ограничава в някои дейностите, но отвори възможност за други и една от тях е грижата за природата и за нейното съхранение", написа кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина