Входовете на село Куртово Конаре радват очите с нова визия

Автор: Plovdiv Now 12747
Входовете на село Куртово Конаре радват очите с нова визия

Двата входа на село Куртово Конаре, община Стамболийски, придобиват нова и радваща очите визия. Оформени са вече тротоарите, както и пространствата, по които ще има зеленина.

На входа откъм Стамболийски са готови тротоарите от страната на заведението "Дейзи", а от другата страна е разчистена тревата и вече има тротоарна площ, както и площ, подготвена за засаждане на туи.

От страната на Кричим е оформено площадчето около пазара. Тук ще бъдат засадени широколистни и иглолистни дървета и ще бъдат поставени пейки. Ремонтите се извършват от БКС.

Предстои да се сложи нова маркировка на новия асфалтиран участък на пътя, където ще бъдат обособени и две пешеходни пътеки от типа "легнал полицай".

За участъците, които все още са с паваж, община Стамболийски ще търси допълнителни средства за финансиране. Пътят е част от републиканската пътна мрежа и по тази причина ще бъде потърсено съдействие от АПИ и Министерството на регионалното развитие. 

Проектът за канализацията и довеждащия колектор е вече в общината Стамболийски и се очаква издаването на разрешителното за строеж, както и получаването от съответните институции на съгласувателни писма за преминаване на колектора през терена, който е определен за него.

За финансиране за колектора, за да стартира изграждането му, е необходима сумата от около 4,5 милиона лева, която община Стамболийски трябва да осигури. Следващата стъпка е финансовото обезпечаване на канализацията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина