В красив парк се превърна дворът на детската градина в Ново село

Автор: Plovdiv Now 7944
В красив парк се превърна дворът на детската градина в Ново село

В красив парк се превърна дворът на детската градина в Ново село, след като самата сграда на заведението беше основно ремонтирана. Предстои да бъде изградена открита сцена за празниците, концертите и театрите, които ще се провеждат, веднага след като мерките отпаднат и децата отново тръгнат на детска градина.

Процедурата леко се забави от ДФ "Земеделие", но вече са на финала вертикалната планировка, озеленяването и изграждането на детските площадки в двора на градината.

"Имаше песимисти, каквито винаги е имало, които се опитваха да насаждат мнението, че няма да бъде изградена тази прекрасна детска градина. Ето че изпълнихме проекта, а с него и още едно от обещанията, които дадох и които винаги съм изпълнявал. Песимистите не вярваха, че ще ремонтираме и парковете, но вече започнахме и там работа, като до три месеца те ще бъдат готови. Знаете, че трябва само малко търпение, защото, в каквато и ситуация да попаднем, няма да спрем да работим. Ето го и резултата: в Ново село имаме най-красивата детска градина за цяла Пловдивска област, а когато кризата с коронавируса премине, ще направим и официално откриване!", казва кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Припомняме, че ремонтът на детска градина „Пролет” в Ново село започна през месец март 2019 година, а Община Стамболийски получи финансиране в размер на 1,2 милиона лева. Проектът включваше подмяна на покрива, цялостно саниране и боядисване на фасадата, смяна на дограми и врати и голям вътрешен ремонт. А сега се довършва и дворът.

 
 
 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина