Работи се едновременно във всички паркове на територията на община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7494
Работи се едновременно във всички паркове на територията на община Стамболийски

Работи се едновременно във всички паркове на територията на община Стамболийски и те вече видимо се променят.

"Скоро обаче няма да има необлагороден парк и хората във всички населени места и във всички квартали ще могат да ги ползват", казва кметът Георги мараджиев.

Припомняме, че работата започна първо в южната част на град Стамболийски, където в момента се облагородяват пет парка. Там са планирани нови алеи, осветление, пейки, беседки. Ще има детски и спортни площадки, а в единия и площадка за кучета. По желание на децата там ще има и баскетболно игрище, което вече е почти готово – изградена е площадката и са монтирани металните колове, около които ще се сложи оградата.

В парка с параклиса на ул. „Васил Левски” ще бъде положена настилка на футболното игрище. Тече работата и в големия парк в кв.„Полатово”, както и в големия парк до заводските блокове, като от края на миналата седмица се работи и в по-малкия заводски парк. Изграт се първо алеите, като за ориентир се използват пътеките, утъпкани през годините от пешеходците. Точно по тях ще минават алеите. И в тези три парка ще има места за почивка, детски площадки и места за спорт. В заводския парк ще се реновира фонтанът и той ще бъде осветен вечер. Тук ще има площадка за кучета и футболно игрище, което вече се изгражда.

Другото футболно игрище ще е в парка в кв.„Полатово”, по него също се работи от 25-ти юни. Жител на Стамболийски е заявил желание да изгради малък параклис в този парк и ще му бъде предоставена възможност.

Напредва и оформянето на новите центрове в селата – първо в Йоаким Груево и Триводици. Започна работа по ремонта и облагородяването на парка и в Куртово Конаре, който ще бъде готов до Куртово Конаре Фест.

"До дни ще стартира работата в Ново село, като остават още 10 парка в Стамболийски, които са по-малки и по кварталите. Там също до седмица-две ще започне ремонт. Искам да кажа, че парк ще бъде изграден и в кв. „Партизана”, така че и там хората ще има къде да излязат вечер с децата. Голяма изненада ще има в парка в центъра на Стамболийски, като ще съобщя каква ще е тя в края на седмицата, но мога да кажа, че сме в подготовка да започнем работа и по лятното кино. Така много скоро центърът с парка, читалището и лятното кино ще се превърнат в перлата в короната на Стамболийски!", добавя кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина