Почти готово е читалището в Триводици, до месец - и детайлите по църквата

Автор: Plovdiv Now 8534
Почти готово е читалището в Триводици, до месец - и детайлите по църквата

Ремонтът на центъра на село Триводици, община Стамболийски,  и на сградата на читалището и площада пред него, върви с бързи темпове.

Реконструкцията на читалището е към своя край, фасадата и покривът са готови, остава да се довърши стълбището, което ще се облицова с плочки ,съобщава кметът на общината Георги Мараджиев.

Предвиден е и голям цветарник в средата на новия площад, с места за сядане около него. Ново осветление, нови алеи, две беседки за отдих ще има на много места в центъра на селото.

В парка ще се появят още една нова детска площадка с ударопоглъщаща настилка, фитнес уреди на открито, две тенис маси и волейболно игрище.

"Същевременно виждате на снимките и неимоверните услия и труд, който положихме през последните три години за довършване на църквата в Триводици. Преди няколко дни имах разговор с отец Тодор от Пловдивската митрополия - той дойде и даде указания на кмета на селото Симеон Димитров какви малки довършителни работи още са необходими, за да бъде църквата изградена по канона. В момента тези неща са в процес на довършване. Тук е мястото да кажа, че сме благодарни на Пловдивския митрополит Николай за това , че много неща, които са необходими за обзавеждане на църквата, той ще ни ги подари. Монтираме следващата седмица два климатика в храма и след като изпълним и указанията, дадени от Митрополията, смятам, че до месец всичко това ще е готово и ще очакваме дата за откриване на църквата", разказва още кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина