Петър, който уби Тодор и Виктор от Стамболийски, карал бързо и с резервна гума

Автор: Plovdiv Now 7869
Петър, който уби Тодор и Виктор от Стамболийски, карал бързо и с резервна гума

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура поеха под специален надзор досъдебното производство за тежката катастрофа край село Кадиево, при която загинаха две момчета.

Припомняме, че инцидентът стана на 11 ноември, когато 19-годишен шофьор на БМВ е заби колата си в дърво. И четиримата младежи, пътували в колата, били жители на Стамболийски. Загинаха двама от тях - 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. 

На следващия ден 19-годишният Петър Маринашки бе привлечен като обвиняем. Той е обвинен в това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на двама души и телесни повреди на още двама.

Няколко дни преди инцидента обвиняемият спукал задна дясна гума на БМВ-то си край Асеновград. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в Пловдив.  

На 11 ноември 2020 г. около 15:20 часа групичката тръгнала към Пловдив, за да вземе ремонтираната гума. Приятелите на Петър искали да го придружат до града. Петимата спрели на бензиностанцията в село Кадиево и продължили към областния град със скорост 100 км.

В един момент Петър изгубил управление над автомобила, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно  и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво. Автомобилът се установил на 7-8 метра от дървото. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители.

Младежът бил тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като полевите тестове са били отрицателни. Обвиняемият имал шофьорска книжка от една година. Той е с чисто криминално досие. 

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемия е отнето свидетелството за управление на автомобил. 

Досъдебното производство е в активна фаза на разследване. В момента се изчакват единствено резултатите от назначена химическа експертиза, след което предстои конкретизиране на обвинението и приключване на разследването, съобщават от прокуратурата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина