Одобрено е 670 000 лв. финансиране за спортна зала “Тракия“ в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9147
Одобрено е 670 000 лв. финансиране за спортна зала “Тракия“ в Стамболийски

Добри новини съобщи кметът на община Стамболийски - Георги Мараджиев, за спортна зала „Тракия”, за която има проект, но поради липса на средства до момента не е постъпило финансиране.

След редица срещи с министъра на спорта Красен Кралев, най-после е получено дългоочакваното решение от Министерството на младежта и спорта, че проектното предложение на Община Стамболийски е разгледано от Комисията в спортното ведомство.

Становището е, че проектът отговаря на всички изисквани и нормативни уредби. Комисията е съставила и протокол, въз основа на който министърът издава заповед, с която одобрява финансирането на проекта.

"Разговарял съм и с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и с председателя на Комисията по финанси в НС г-жа Менда Стоянова, които също ще ни подкрепят от позициите, които заемат. Така че, до края на 2021 година очаквам финансирането на проекта, който е в размер на 670 000 лева, и после ще изградим една прекрасна спортна зала, каквато Стамболийски заслужава – добре отоплена, осветена, цялостно ремонтирана, за да може децата да провеждат тук спортните си занимания", допълва кметът Георги Мараджиев.

След финализирането на проекта част от закрития пазар ще бъде изместен, без да се намалява площта му, от страната на гимназията в посока „Полатово”. Така ще се открие фасадата на спортната зала и ще може пред нея да се изгради паркинг.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина