Кметът на Стамболийски: Вярвам, че всеки един от нас носи частица от сърцето на Апостола

Автор: Plovdiv Now 8740
Кметът на Стамболийски: Вярвам, че всеки един от нас носи частица от сърцето на Апостола

147 години от гибелта на Апостола почетоха стотици хора в Стамболийски, като поднесоха венци и цветя с признателност към делото на свидния син на Майка България. Възпоменателното събитие, организирано от Общината, СУ "Отец Паисий", ОУ "Христо Смирненски" и ОУ "Христо Ботев", се състоя пред паметника на Васил Левски, където кметът г-н Георги Мараджиев изнесе слово за Апостола.

"Аз знам, че в община Стамболийски живеят много родолюбиви българи, затова вярвам, че на днешния ден всеки един от нас ще си спомни с нужната почит за Апостола, за живота и делото му, посветени на българския народ и родина!", обърна се към присъстващите г-н Мараджиев.

"Нека помним уроците, които ни е оставил Левски – това са уроци по родолюбие, безстрашие и готовност за саможертва в името на отечеството и свободата на човешката личност. Нека помним идеите на Апостола – това са идеите за чиста и свята република. Чисти, човешки и революционни идеи! Духът на Дякон Левски е жив и днес 147 години след смъртта му и вярвам, че всеки един от нас носи частица от сърцето на Апостола в своето сърце, във вените на всеки един от нас тече и по капка кръв от кръвта на Левски, затова на дати като днешната трябва да сме изпълнени с дълбока почит към този велик българин! ПОКЛОН ПРЕД ВАСИЛ ЛЕВСКИ!", каза още в словото си кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина