Голям търговски комплекс ще има в Стамболийски, първо отваря хранителен магазин

Автор: Plovdiv Now 39330
Голям търговски комплекс ще има в Стамболийски, първо отваря хранителен магазин

"Отдавна водя разговори с големите хранителни вериги за изграждане на магазин в Стамболийски и вече мога да съобща, че имаме успех в тази посока...", съобщи кметът на общината Георги Мараджиев.

Добрата нова е, че ще има цял търговски комплекс, а хранителният магазин ще е част от него. Кметът вече се е срещнал с управителя на фирмата, която ще изгради комплекса, и по негово уверение на 1-ви декември магазинът ще работи.

Комплексът ще е на мястото на бившия хлебозавод, където старата сграда е съборена и се извършват строителни дейности. Търговският център ще бъде модерен и компактен. Към него ще има и необходимите паркоместа, тротоари, зелени алеи и осветление.

В него ще има и друг голям магазин за нехранителни стоки, банков клон, офиси на куриерска фирма и на мобилен оператор, застрахователен офис, аптека, заведение за бързо хранене, както и дрогерия.

Комплексът ще се изгражда на два етапа, като първо ще бъде готов хранителният магазин. До края на април ще бъде готов проектът.

"Всички имаме интерес нещата да се случат бързо, така че Общината ще помогне и за някои други дейности, които ще уточним със строителите допълнително... Не на последно място в комплекса по предварителни изчисления ще се отворят около 70 нови работни места, които ще са за хора от нашата община", допълва кметът Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина