Деца от Стамболийски ще сурвакат, ще свирят и танцуват онлайн за посланик

Автор: Plovdiv Now 7885
Деца от Стамболийски ще сурвакат, ще свирят и танцуват онлайн за посланик

Деца от училище „Христо Ботев“ в Стамболийски и тази година ще участват в програмата за дипломатическите мисии в София по случай празника Банго Васил, който ромите по цял свят отбелязват на 14 януари. За утрешния празник, заради пандемията, учениците няма да пътуват до столицата, но се готвят за виртуално представление, съобщава stamboliyski.tv.

16 ученици от пети до седми клас от ОбУ „Христо Ботев“ ще участват в програмата. Те ще представят своята култура с танц пред френския посланик у нас Флоранс Робин. Момче ще свири на тарамбуки, а другите деца са сурвакарчета, които ще изпълнят стихчета. Те ще имат възможност да проведат и видео разговор с г-жа Робин, като от днес подготвят въпросите, които ще й зададат. Ще попитат дали е била палаво дете и дали е обичала да ходи на училище, както и кои са й били любимите й предмети.

Срещите на деца от етноса с представители на държавните институции и посолствата у нас се организира за 13-та година от център „Амалипе“. Във виртуалните празненства тази година ще участват 14 институции, сред които са  посолствата на Великобритания, Франция, Германия, САЩ, Швейцария,  ЮАР, Испания, Дания и Белгия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина