Баба Мария от Стамболийски направи трогателен жест за доброто на града

Автор: Plovdiv Now 29051
Баба Мария от Стамболийски направи трогателен жест за доброто на града

Възрастна жена от Стамболийски е направила трогателен жест за доброто на града. За това разказа кметът Георги Мараджиев.

"На входа на сградата на Общината с необичайна молба ме чакаше 73-годишната Мария Дочева от Стамболийски. Тя държеше в ръката си 500 лева, които искаше да дари на общинска администрация, за да бъдат използвани за изграждането на някаква нова придобивка за града. Нямаше конкретно желание, но каза, че от 1961 година не е виждала Стамболийски по-красив и привлекателен и причината за дарението й е, че се радва на всичко, което сме направили от началото на първия ми мандат, иска да продължим да работим по същия начин".

Баба Мария е с 40 години трудов стаж и взема 480 лева пенсия. Събирала парите за дарението, откакто има сергия на пазарчето пред гарата - може би над 10 години.

"Няма какво да кажа повече, освен че тази жена заслужава дълбок поклон. Спомняте ли си дядо Добри, Светецът от Байлово! Днес аз видях него в баба Мария, която може да бъде спокойна, че ще изпълним желанието й! Убеден съм, че с придобивката, която изградим с нейните пари, ще я направим щастлива!", каза още Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина