12 парка се ремонтират в Стамболийски, ударна работа и в селата

Автор: Plovdiv Now 7877
12 парка се ремонтират в Стамболийски, ударна работа и в селата

12 парка вече се ремонтират в Стамболийски, а новата седмица започва с ударна работа в централните части по селата. В три от тях – Йоаким Груево, Куртово Конаре и Триводици напредва облагородяването на централните паркове, съобщава кметът на общината Георги Мараджиев.

В Ново село до две седмици ще започне работата по парка в центъра, а в момента кметът Иван Стойчев ремонтира два парка в северната част на населеното място. В Йоаким Груево е приключено с алеите и площадната част, предстои да се засади новата зеленина, да се сложат пейки и осветление.

В Куртово Конаре вече се ремонтира покривът на читалището, като всички керемиди от източната страна ще бъдат свалени и ще бъдат сложени нови. Където има нужда от греди и нови дъски, също ще бъдат подменени. Ще се ремонтират комините и кулата, където ще бъде монтиран красив старинен часовник. През следващата пролет ще бъдат сменени и останалите керемиди на покрива на читалището.

Ще се направи претърсване на покрива и на административната част, като ще се ползват здравите керемиди, ако има нужда от подмяна на керемиди. Наесен се очакват разрешителните и за канализацията на селото.

В Триводици сградата на читалището отвън е ремонтирана, а след няколко месеца предстои и вътрешен ремонт. Пловдивската митрополия трябва да определи дата за освещаването на църквата. Ще се ремонтира и оградата пред читалището, която е ниска и затова има възможност по цялата й дължина да направим пейки.

В парка в Триводици ремонтът също напредва – готови са алеите, днес се монтира беседката, работи се и по спортната площадка.

"Отново искам да помоля жителите на общината да проявят търпение. Знам, че в момента има някои неудобства, заради ремонтите, но скоро те ще приключат и ще се радваме на новите придобивки!", призовава кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина