4 катастрофи за ден: Жена от Садово самокатастрофира, шофьор в Първомайско с 2,3 промила

Автор: Plovdiv Now 8890
4 катастрофи за ден: Жена от Садово самокатастрофира, шофьор в Първомайско с 2,3 промила

Две жени и мъж са с охлузвания и повърхностни наранявания след катастрофа вчера на територията на село Караджово, община Садово. Мястото на произшествието е кръстовището между улица „Първа“ и „Двадесета“ в населеното място. 57-годишен шофьор на лек автомобил „Хюндай“ на кръстовището не е съобразил приближаващия от дясната му страна лек автомобил „фолксваген“, зад волана на който била 34-годишна пловдивчанка.

Пострадали са шофьорите на двете превозни средства и пътничката в едното от тях - 47 годишна жена, пътувала на предната седалка на Хюндая. След преглед в болница всички са били освободени за домашно лечение. Водачите са тествани за употреба на алкохол, но пробите са отчели отрицателен резултат. По документиране на случая работи екип на РУ Асеновград.

В първомайското село Градина шофьор в нетрезво състояние е предизвикал пътен инцидент, но пострадали с опасност за живота няма. Катастрофата е станала вчера на улица „Христо Ботев“. Участници са 55-годишен водач на Рено Меган  и 21-годишен млад мъж, шофирал Фиат Мареа. По-възрастният шофьор е изгубил контрол над автомобила и е навлязъл в насрещната лента. Блъснал се е челно в насрещно движещия Фиат. Водачите са тествани за употреба на алкохол и проверката е установила, че по-възрастният мъж е бил под въздействие на 2,35 промила алкохол. Пострадалият млад водач е бил транспортиран за преглед в болнично заведение с охлузни рани, но по-късно е освободен. По случая е образувано бързо производство, а пияният шофьор е задържан в ареста.   

35-годишна жена от Садово е самокатастрофирала в паркиран автомобил. Произшествието е регистрирано в Пловдив също вчера. Жената е била зад волана на Тойота и е загубила контрол над превозното средство и се е ударила в паркиран Ситроен пред блок 81 а в ЖК Тракия.  Пострадалата е прегледана на място от екип на Спешна помощ и е освободена с множество натъртвания по тялото. Алкохолната й проба е била отрицателна.

6-годишно дете пострада при пътен инцидент, станал на пешеходна пътека на бул. «Освобождение».  В 16,40 часа в неделя, 32- годишен шофьор на БМВ при обратен завой на кръстовището на булевардите «Цариградско шосе» и «Освобождение» е отнел предимството на пресичащите на пешеходна пътека  възрастен мъж и неговия внук на велосипед. Пострадалото дете е транспортирано за преглед в УМБАЛ «Свети Георги» с охлузни рани по тялото, но е освободено без опасност за живота. Виновният водач е бил тестван, но показанията на дрегера не са отчели употреба на алкохол.   

Снимка: илюстративна.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина