Само 8 месеца условно за мъртвопиян шофьор, спипан в Белозем

Автор: Plovdiv Now 3249
Само 8 месеца условно за мъртвопиян шофьор, спипан в Белозем

Шофьор, хванат да кара с над 2 промила алкохол в пловдивското село Белозем, се отърва само с условно наказание. Той трябва да плати и стойността на автомобила, с който се е придвижвал, но сумата е по-малка от 1000 лева.

Действието се развива на 16 август 2024 г. в Белозем. Мъжът се движил с лек автомобил „Опел” модел „Зафира“ и е бил спрян от екип на „Пътна полиция”. При проверката било установено, че той има голямо количество алкохол в кръвта - именно 2,25 на хиляда, установено по надлежния ред. Бил задържан и преди дни се изправил пред Районен съд – Пловдив.

Пред магистратите мъжът признал изцяло вината си и сключил споразумение с прокуратурата. В протокола по делото е записано, че е безработен и неосъждан. Договорил се с представителя на държавното обвинение за условна присъда от 8 месеца с 3 години изпитателен срок. Той е осъден и да заплати в полза на Държавата сумата от 900 лева, представляваща парична равностойност на МПС-то, послужило за извършване на престъплението, което не е собственост на подсъдимия.

Мъжът трябва да заплати и разноските по делото, които са в размер на 112 лева. Тъй като става въпрос за споразумение, определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина