Кипърският бизнесмен от Болярино, прегазил и убил крадец край Пловдив, излиза от ареста

Автор: Виктория Петрова 24649
Кипърският бизнесмен от Болярино, прегазил и убил крадец край Пловдив, излиза от ареста

Кипърският бизнесмен Димитракис Пирилис, прегазил и убил крадец край Пловдив, излиза от ареста. Това реши Апелативният съд в Пловдив, като прецедент бе, че прокурорът поиска по-леката мярка.

"Бих искал да изразя дълбокото си съжаление за случилото се. Никога не съм желал нещо подобно да се случи. Чувствам се близо до унищожението. Обичам ромите, уважавам ги. Дори жената, с която съжителствам, е от ромски произход, а починалото момче й е роднина". Това заяви в Апелативния съд бизнесменът Димитракис Пирилис, който днес обжалва наложената му от Окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Сърцераздирателно, той помоли съдиите да го пуснат под домашен арест. Обясни, че до края на май трябва да декларира животните си. Пропускайки този срок, ще загуби голяма сума пари. А няма кой да му помогне. „Отново подчертавам, че не съм направил нещо умишлено. Няма да се изморя да повтарям колко много съжалявам”, каза кипърецът.

Защитниците му Константин Давчев и Съби Узунов отново подчертаха, че бизнесменът живее в България повече от 17 години и няма данни той да се укрие или да извърши друго престъпление. „Той е бизнесмен. Развива бизнес у нас дълги години. Според вас, ще затрие ли така, с лека ръка това, което е градил с много любов и труд. Гледа над 600 животни и обработва хиляди декари. Дава хляб на над 40 работници. В момента няма кой да им плати заплатите, тъй като само той има достъп до банковите сметки. Към момента е повдигнато много тежко обвинение, но тепърва предстоят разпити и събиране на нови доказателства. Ако трябва, може да се направи и следствен експеримент и така може да се измени обвинението, тъй като до момента са взети само отежняващите вината обстоятелства”, заяви Давчев.

Безпрецедентно прокурорът бе съгласен с изложението на двамата защитници  и се съгласи, че „подписка” също би изиграла адекватна мярка спрямо бизнесмена. Държавното обвинение подчерта, че в хода на разследването най-вероятно правната квалификация ще бъде променена, а обвинението ще бъде преквалифицирано в непродумишлено деяние.

„Искам само по-лека мярка, за да си гледам животните във фермата”, бяха последните думи на Димитракис.

След кратко заседание съдът реши да освободи Пирилис срещу парична гаранция от 10 000 лева. Според магистратите бизнесменът няма да се укрие или да извърши друго престъпление. Що се отнася до първата предпоставка на член 64, а именно за авторство на деянието, съдът постанови, че към момента доказателствата са спорни и предстои събирането на нови такива.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина