Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–15 минути.
След това разполовете лимоните, отстранете семките и ги пюрирайте заедно с кората.
Разбийте яйцата със захарта до побеляване.
Прибавете киселото мляко, пюрираните лимони и зехтина и отново разбийте.
Разбъркайте брашното със солта.
Изсипете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.
Намажете форма за кекс с подвижно дъно с масло и поръсете с брашно. Изсипете тестото в нея.
Печете кейка на 170 градуса до готовност – 40 минути или докато клечката, с която проверявате, излезе чиста.