Журналистът Нери Терзиева щеше да стане на 72 години днес

Автор: Plovdiv Now 2432
Журналистът Нери Терзиева щеше да стане на 72 години днес

Журналистът и пиар Нери Терзиева щеше да стане на 72 години днес.

Родена е във Велинград на 21 февруари 1952 година. Завършва Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, специалност „телевизионна журналистика“.

Между 1975 и 1989 година работи като репортерка и водеща в Пловдивския телевизионен център, а от 1990 до 1993 година е продуцентка и водеща на новинарската емисия „По света и у нас“ в екип с Асен Агов и програмен директор в Българската национална телевизия. Терзиева е репортерка и авторка в популярното икономическо предаване на Българската телевизия „За един милиард“, подготвяно от екипа на Телевизионен център Пловдив. Основателка е и директор на Ефир 2.

В периода 1996 – 2002 година Нери Терзиева заема длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов.

Чете лекции по „медиазнание“ и „връзки с обществеността“ в Пловдивския университет, а в Софийския университет – „новинарство“ в катедра „Европеистика“ на Философския факултет. Също така е и в настоятелството на „Отворено общество“.

Терзиева е авторка на сценария на филма „Откраднати очи“ посветен на Възродителния процес в България.

От 2002 година Нери Терзиева заема поста директор публични комуникации в Овергаз Инк, а от 2015 година до 2017 година ръководи телевизия BiT.

Нери Терзиева умира през нощта на 1 срещу 2 юни 2022 година

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина