Земеделец: Вносът от Украйна допълнително преля чашата

Автор: Plovdiv Now 3648
Земеделец: Вносът от Украйна допълнително преля чашата

След вдигането на забраната за внос на украинско зърно - втори ден протестите на земеделските производители и животновъдите продължават.

Основното притеснение е на земеделците е, че не са поставени в еднаква конкурентна среда спрямо европейските производители, обясни пред БНТ Ангел Вукодимов, зърнопроизводител от Пловдив. По думите му протестът вчера не е протекъл съвсем нормално, тъй като още от сутринта са започнали полицейски проверки за алкохол и наркотици, както и на документите на машините.

"Вносът от Украйна допълнително преля чашата - не е проблем свободното движение на стоки, но Украйна в момента се явява трета страна, там не важат европейските регулации и стоката, която влиза у нас, е с по-ниска себестойност, с други качества и изисквания по отношение на препарати, торове и т.н.

След началото на шествието към София, на много места протестиращите са били блокирани, посочи Вукодимов. Коментира още, че голяма част от протестиращите земеделци не са зърнопроизводители, а животновъди, овощари.

Днес недоволство ще има и в столицата. Продължава и напрежението между властта и представителите на сектора. Въпреки че правителството е готово да се срещне и да разговаря със зърнопроизводителите, те все още не откликват на поканата за преговори.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина