Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив остават в ареста, въпреки влошеното състояние на близките им

Автор: Деница Лещева 4638
Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив остават в ареста, въпреки влошеното състояние на близките им

Тримата инспектори от ДАИ-Пловдив Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев , които са обвинени за искане и вземане на подкуп от транспортни фирми, остават в ареста. Това стана ясно след решението на Апелативният съд в Пловдив, пред когото днес даяджиите застанаха с искане мерките им за неотклонение да бъдат изменени.

Припомняме, че само преди дни при спецоперация на ДАНС и Икономическа полиция, няколко души бяха арестувани по разследване със СРС-та и след сигнали на превозвачи, които твърдят, че са били рекетирани за различни суми пари с цел да се прикрият техни нарушения, както и при комплексни проверки на фирми и тирове. 

Още в началото на заседанието защитата на Милушев приобщи документ за психическото състояние на неговия непълнолетен син. Адвокатът обясни, че 15-годишното дете е реагирало изключително емоционално на медийните материали за баща си, както и от коментарите на своите връстница и познати за семейството му. Според документа детето се намира в тежко психологическо състояние. 

Жената на Янакиев пък била болна, което също бе използвано за целите на по-лека мярка. 

Както в предишното заседание, адвокатите и на тримата в лицето на адв. Левашки, адв. Вражилов и адв. Руменов бяха на мнение, че такова обвинение не може да се докаже, тъй като лежи само на свидетелски показания, които те дори определиха като противоречиви.

От държавното обвинение обаче бяха категорични, че са налице всички предпоставки да се направи обосновано предположение, че тримата са виновни за престъпленията. Справките от СРС-тата, приложени по делото, са годно доказателство. 

Влошеното състояние на близките на обвинените обаче не наклони везните в тяхна полза. Съдия Гатов, председател на състава, остави тримата инспектори в ареста като се обоснова, че има опасност те да извършат ново престъпление. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина