Слави The Clashers: България омягьосва със Свещения триъгълник на Родопите

Автор: Мария Луцова 19852
Слави The Clashers: България омягьосва със Свещения триъгълник на Родопите

Слави Панайотов, или по-известен като Слави от The Clashers, е основател на едноименния български YouTube канал. Роден е през 1986 г. в Пловдив и завършва университет в Холандия със специалност „Хотелиерство и туризъм“. Работи няколко години в сферата си, а след това стартира собствени бизнес проекти. Тогава се заражда и неговото хоби – YouTube, което прераства в нещо повече. Стотици хиляди хора по света и у нас следят известните му ТОП класации Стотици хиляди хора по света и у нас следят известните ТОП класации на Слави.  Бързи 50 факта, разиграване на някои от най-популярните тийн игри като Fortnite, както и прочутите му Топ класации, които са особено интересни за посетителите и са в основата на книгите, които Слави издаде.

Първо бе „Топ мистериите на Бългрария” през 2018 г., която и до днес е в Топ 10 на най-купуваните книги.. След това се появи и „Топ мистериите на света”. 

- Слави, как ви хрумна идеята за видеоканала The Clashers? 

- Всичко започна с една игра, която много играех - Clash of Clans. Тя излезе през 2012-а и преобърна мобилния гейминг. Аз, естествено, много се запалих по нея и ставах все по-добър. През 2016 година с едно момче решихме да направим канал, в който да показваме различни тактики и стратегии в играта. Започнах да снимам и записвам гласа си и да правя първи стъпки във видео обработката. Така се запалих и усетих, че това е “моето нещо”. 

- С какво успявате да провокирате и задържате вниманието на българските деца и младежи, така че каналът ви в You Tube вече има близо 700 000 абоната, а вас определят като един от най-влиятелните инфлуенсъри?

-  Мисля, че добре поддържаният баланс между образователни теми и интересна презентация успява да задържи вниманието на младите и подрастващите. В началото голям елемент беше и “мистериозното”, но тъй като искам да развивам канала в по-научна среда изместих фокуса, което се оказа добра идея. Съвсем скоро ще стигнем 700 000, което е нещо огромно за мен. 

- Завършил сте хотелиерство. Как стана така, че захвърлихте тази просперираща специалност, за да се отдадете на създаването на видео съдържание в канала си The Clashers?

- Аз все още не съм я захвърлил, лятото работя като управител на хотел. Тази професия също е интересна, но за съжаление в България туризмът е много по-различен от Западна Европа или Щатите. Тук нещата, особено по Черноморието, са малко “рошави”. Все още смятам The Clashers повече като хоби отколкото работа, защото се забавлявам когато правя видеа. 

 - Откъде събирате информацията за прочутите си топ класации и доколко тя е проверена?

- Информацията подбирам от книги, интернет, списаниа, други видеа в Youtube. Старая се колкото може по-достоверна да е. Но аз поддържам мнението, че никога не може да си сигурен в нещо, ако не си го видял лично. Във всички други случаи разчитаме на източници, които изкривяват реалността през тяхната призма. 

- Коя е любимата ви мистерия у нас и по света?

-  В България много харесвам Свещения триъгълник на Родопите - Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък, а от света определено Великите пирамиди в Египет. Даже миналата година имах възможността да ги посетя лично. 

Как се запалихте по мистериите и решихте да споделяте за тях в интернет?

- През целия си живот съм се интересувал от тях. Още от малък четях за какви ли не истории. Вече като по-голям подбирам само най-интересните и обичам да разказвам за тях. 

Преди време по повод 500 000 абонати на канала ви организирахте изкачване на Мусала, а после бяхте глобен заради многото хора, които поведохте към върха. Как завърши тази история?

- Историята с Мусала е много интересна от правна гледна точка. Може да има организирани групи до 24 човека (ако не ме лъже паметта), но повече не. Т.е. може да се организират 100 групи от 24 човека, които да изкачат върха на един ден, но когато са в една по-голяма е забранено. Да не говорим, че преди нашата група имаше още две големи (от по 30-40 човека), които потеглиха и за тях нямаше проблем. Историята там все още не е приключила. Този месец изтича срокът, в който трябва да ми бъде съставено наказателно постановление. Надявам се отговорните институции да са проявили благоразумие и да намалят глобата. Поемам си отговорността и ще я платя в най-кратки срокове. Законите, колкото и да са абсурдни, трябва да се спазват. 

 - Каква бе вашата поука и какво послание отправихте към феновете си?

- Разбрах, че трябва да преценявам по-снимателно нещата, а посланието ми винаги е било едно: Уважавайте родината и я опознайте, за да я обикнете. 

 - Интересът на младите хора е много променлив – днес любимците му са едни, утре – други. Имате ли собствен план как да поддържате интереса на последователите си и какво ще правите, ако загубите влиянието си?

- Мисля постоянно да надграждам съдържанието, което правя като вкарвам нови елементи. Най-вече ще израстваме заедно. 

 - Бяхте кандидат за общински съветник в Пловдив на последните местни избори. Не се ли притеснявахте, че ще загубите част от чара си, навлизайки в политиката?

- Моите цели никога не са били политически, даже никъде по социалните мрежи не съм “промотирал” тази моя дейност. С въпросната партия имаме планове да засаждаме дръвчета, да правим благотворителни спортни събития и други дейност. За сега не мисля да навлизам в политиката. 

 - А приключението „Завръщане”? Какво ви накара да се впуснете и в киното?

- Винаги съм искал да видя какво е да бъдеш от другата страна на големия екран. Как режисьори и екипи се стиковат на снимачната площадка и заснемат сцените. Това си ме влече доста и бих искал да се развивам в тази насока. 

Какво да очакват феновете ви през новата година?

-  През новата година започнахме с мащабно турне по областните градове за представянето на втората ми книга “Топ мистериите на света”, след това продължаваме с нови елементи в канала и работа над третата ми книга.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина