Сладкиш от сух козунак с маскарпоне и плодове

Автор: Plovdiv Now 9120
Сладкиш от сух козунак с маскарпоне и плодове

След еуфорията по Великден във всеки дом остават количества козунак, който вече леко ни е омръзнал, пък е и изсъхнал.

Предлагаме ви рецептата за сладкиш от сух козунак с маскарпоне и плодове от компот от праскови или кайсии. Може да ги замените с меки пресни плодове според сезона - например ягоди или банани в момента. 

Филийките се ползват за блатове, кремът се приготвя бързо и лесно, а сглобяването на сладкиша отнема не повече от 5 минути. 

Необходимите продукти са: 300 грама козунак, 1 кофичка цедено кисело мляко, половин чаена чаша пудра захар, 200 грама маскарпоне, половин лимон и един компот от праскови.

Първата стъпка е подготовката на крема. Разбивате сиренето маскарпоне, заедно с цеденото кисело мляко, сока на лимона и пудрата захар с миксер или тел до получаване на гладък крем.

Нарязвате козунака на филийки и нареждате половината от тях на дъното на избраната от вас форма. Върху блата от козуначени филийки нареждате плодовете от компота, а върху плодовете намазвате половината от крема с маскарпоне и цедено кисело мляко. Нареждате втори блат от филийки козунак, а върху тя и останалата част крема. Готовия сладкиш оставяте за няколко часа в хладилника.

Преди крема блатовете от козуначени филийки може да бъдат леко сиропирани със сока от компота и така сладкишът ще бъде по-сочен.

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина