Синдикатите заплашиха с протест заради минималната заплата

Автор: Plovdiv Now 3325
Синдикатите заплашиха с протест заради минималната заплата

Отново напрежение в парламента заради минималната работна заплата, а със заплаха за протест излязоха синдикатите от КНСБ и КТ "Подкрепа". Вчера депутатите от социалната комисия решиха да се въведе брутна минимална работна заплата, в която да влиза и клас прослужено време. След като вчера се обединиха с ГЕРБ и подкрепиха предложението за брутна минимална работна заплата, в която да влиза клас прослужено време, днес от "Продължаваме промяната" се отказаха от идеята.

"Ще гласуваме за минимална работна заплата, в която да не влиза клас прослужено време", заяви Искрен Арабаджиев.

 Искрен Арабаджиев обясни, че е работа на правителството да определи размера на минималната работна заплата, а на Народното събрание - механизма, по който се изчислява. 

От БСП обвиниха "Продължаваме промяната", че с вчерашните си действия си противоречат на програмата за преговори за правителство. А в нея основен приоритет е именно увеличението на минималната работна заплата, припомня "България он Уър".

Промяната на минималната работна заплата на 850 лева беше последната точка от днешния дневен ред, но депутатите така и не стигнаха до нея. Имаше предложение за удължаване на работно време, но не беше прието. Така гласуването остава за някое от следващите заседания.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина