Постна шоколадова торта - по нищо не отстъпва на традиционните

Автор: Plovdiv Now 6612
Постна шоколадова торта - по нищо не отстъпва на традиционните

В периода на постите преди Рождество ви предлагаме рецепта за вкусна торта без животински продукти, която по нищо не остъпва на традиционните.

Продукти:

олио - 3/4 ч.ч.

захар - 3/4 ч.ч.

вода - 1 с.л.

моркови - 2 броя, средни

ябълки - 1 брой, средна

канела - 1 ч.л.

какао - 1 ч.л. натурално

орехи - 60 г смлени

брашно - 1 и 1/3 ч.ч. пресято

сода - 1 ч.л. бикарбонат

ванилия - 2 прахчета

ЗА КРЕМА

сметана - на прах растителна

захар - 3 с.л. пудра

ЗА ГЛАЗУРАТА

черен шоколад

Приготвяне:

Настържете на фино ренде обелените и почистени моркови. Разбийте олиото със захарта, докато захарта се разтопи и добавете настърганите моркови и ябълка, канелата, какаото, орехите и пресятото със содата брашно.

Ако сместа е прекалено рядка, може да добавите още 1-2 с.л. брашно. Объркайте хубаво с ванилията и сипете блата в тава, застлана с хартия за печене. Сложете да се изпече в загряна на 180 градуса за около 15-20 минути.

След първите 15 минути отворете фурната и проверете готовността с клечка. Изпечения блат оставете да се охлади и го разрежете на 2 отделни блата. Слепете ги с разбитата със захарта и есенцията сметана.

Отгоре полейте тортата с разтопения на водна баня шоколад.

Рецепта - Росица Иванова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина