Полицията с ударна акция по нощните клубове в Пловдивско, две дискотеки затворени

Автор: Plovdiv Now 15429
Полицията с ударна акция по нощните клубове в Пловдивско, две дискотеки затворени

52 нощни клуба са били проверили полицаите в Пловдивска област по време на спецакция. Две дискотеки са били затворени, след констатация на сериозни нарушения в областта. Полицията е извършила проверки на нощните клубове, дискотеки и пиано барове в областта. 

В рамките на специализирана полицейска операция в периода от 6-ти до 29 ноември са съставени 6 акта за липса на разрешение за удължено работно време. 

На пет от проверените обекти са съставени предписания от Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението. Установено е тютюнопушене в разрез с разпоредбите на закона за здравето, за което са съставени 10 броя актове по ЗМВР, Закона за  здравето и българските лични документи.

Издадени са предписания от Регионална дирекция пожарна и аварийна безопасност. 

Най- голям брой проверки са извършени от служителите на полицията в Стамболийски. Към момента на проверката са били затворени дискотеките в Раковски и Белозем.

През настоящата 2019г на територията на община Карлово не са издавани разрешения за удължено работно на нито един обект в общината.

Проверките по спазване на законовите разпоредби за работа на нощните клубове и други обекти с удължено работно време ще продължат.

Припомняме, че по време на проверка от пловдивската полиция, два клуба в Пловдив бяха хванати да работят без документи за удължено работно време. Това са дискотеките "Сикретс" и "Премиер".

„Сикретс” бе затворен седмици наред, но само преди дни кметът на район „Северен” издаде документите за удължено работно време. Клуб „Сикретс” отново отвори врати, въпреки общественото недоволство на гражданите, въпреки редицата погроми и побои в него, въпреки отрицателното становище на най-високостощата полицейска институция в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина