Подновяването на шофьорска книжка се оказа мисия невъзможна за пловдивчанин

Автор: Plovdiv Now 74928
Подновяването на шофьорска книжка се оказа мисия невъзможна за пловдивчанин

Подновяването на шофьорската книжка се оказа мисия невъзможна за пловдивчанин след два дни обикаляне по различни институции. Мъжът се вслушал в апела на МВР да не чака крайния срок, за да си поднови документите и решил да задейства процедурата още в началото на година. Личната и шофьорската  книжка на Вергов изтичат през октомври, което означава, че още в първите месеци на 2020 година той може да си подаде документи за подмяна. Това е и апелът на МВР.

„Жителите на Пловдив и областта могат да направят това по-рано-  в началото на годината - през месеците януари, февруари и март, когато изтича валидността на по-малък брой документи и когато натоварването на звената БДС традиционно е по-малко, за да се избегне образуването на опашки и продължителното чакане.“

Поради тази причина Вергов си пуснал два дни платен отпуск от работата и се захванал първо с шофьорската си книжка. Тук цифрата на хората, които трябва да си изкарат нови документи в Пловдив и областта през 2020 година е и по-впечатляваща – 55 000 души.

Тъй като мъжът е прекарал инфаркт преди няколко месеца и е претърпял тежка операция, заради която има решение от ТЕЛК, процедурата при него е малко по-сложна. Освен стандартния преглед при личен лекар, той трябва да си изкара медицинско и от Транспортна болница. Мъжът отишъл при джипито си, после на кардиолог и накрая до Транспортна болница. Там разговарял на рецептурата със Златка Недялкова, която го върнала, тъй като нямал документ от КАТ, че няма нарушения. Вергов отишъл и до там, изкарал си въпросният документ, платил си всички такси и отново се върнал до Транспортна болница. Там, обаче отново срещнал отпор. Служителката на регистратурата, с която разговарял преди няколко часа, му казала, че няма как да го допусне до преглед на комисия, тъй като остава твърде много време до изтичането на неговия документ и подновяване не е необходимо към този момент.

„Обясних, че съм си пуснал отпуск и вече съм преминал голяма част от процедурата, но те твърдо ми отказаха. Държанието им беше ужасно и изобщо не ми обърнаха внимание. Претърпял съм сериозна операция и в най-грипния сезон чаках пред кабинет на личен лекар, кардиолог и какво ли още не с риск за здравето си и накрая всичко това остана без резултат. По-скоро могат да ми докарат втори инфаркт, отколкото да си изкарам книжка. Отидох и при д-р Мария Манева, но и тя ме върна и ми казаха да отида 30 дни преди изтичането на книжката ми“, разказва Вергов.

Потърсихме Многопрофилна транспортна болница в Пловдив за коментар по казуса. От регистратурата ни препратиха към деловодството, а от там ни дадоха номера на д-р Мария Манева, която е председател на ТОЛЕК. Обадихме се и на нея, но тя заяви, че извън работно време(15 часа) няма да отговаря на служебни въпроси. Опитахме се да попитаме кога можем да я потърсим в удобно за нея време, но тя ни затвори.

В крайна сметка двата дни прекарани по институции и лекарски кабинети са били напълно безрезултатни за Вергов, който остана без подновена книжка. Пловдивчанинът ще трябва да повтори всичко това отново след 9 месеца, пак да си пусне отпуск, да изчака на всички опашки и да си плати всичко такси...повторно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина