Пловдивската публика чака почти час Кучка Бодурова, тя така и не излезе

Автор: Plovdiv Now 13433
Пловдивската публика чака почти час Кучка Бодурова, тя така и не излезе

Пловдивската публика остана излъгана и чака 45 минути Кичка Бодурова за безплатния ѝ концерт в лятно кино „Орфей” снощи, но събитието така и не се проведе. Естрадната певица бе представена като участник във фестивала „Арт Будилник – Събуди се за култура”, който се провежда с подкрепата на Община Пловдив.  

„Г-жо Бодурова, защо се подиграхте с пловдивската публика, която ви чакаше 45 минути, за да решите дали си струва да излезете пред хората. И в крайна сметка крехкото ви его надделя пред обичта на почитателите към вас. Лятното кино беше пълно, имаше много възрастни хора, дошли в жегите и дали пари за букети с цветя. Но явно сте очаквали публика, блясък и суета като в често споменавания от вас Сизър Палас”, написа възмутена последователка на певицата в социалните мрежи.

Кичка Бодурова публикува официално изявление по повод скандала.

„Вчера отказах срещата с вас, които бяхте дошли в театъра в Пловдив и преживях много трудно това. Но за първи път в моята почти 50-годишна кариера се срещнах с непрофесионално организационно присъствие. Ден преди концерта ми бе даден телефон да се чуя с озвучител, с когото уж ще работим, от когото получих отговор - “ама г-жо, те ми звънят ден преди концерта, но аз съм зает”. Каза ми, че ще гледа да помогне и изпрати “някой”. Вчера намирам в театъра две  трудолюбиви страхотни хлапета може би около 15-годишни, които поставят техниката. И озвучител който според мен за пръв път вижда този пулт пред себе си. Микрофонът бе от бяла пластмаса, от което онемях. Осветление никакво.

 След като се опитах да направя репетиция и видях резултата, извиках моя бивш озвучител. Той донесе и техника и искаше да помогне, но здравословното ми състояние се влоши и трудно дори говорех (без да влизам в подробности). Сигурна съм, че това се получи не от лошо отношение към мен, а от некомпетентността на организаторите. Една от тях дори ми каза, че не знаели какво трябва да поръчат като техника. Много исках да дойда и кажа това в театъра , но трудно отлепях устни от преживяното, някои от вас сигурно се досещат от какво. Та аз отложих ваканция в чужбина, за да дойда и още веднъж да се срещна с моите фенове преди големия полет, дори исках да представя моя брат, който така искаше да ме види на концерт. Съжалявам затова и искам да поднеса моето извинение към всички, които бяха в театъра. Страшно съжалявам…”, коментира Кичка Бодурова.

От фейсбук страницата на събитието и от специално издадения за него вестник като двигатели на „Арт Будилник” са посочени журналистката Елизабет Методиева, актрисата София Бобчева и филмовият режисьор и преподавател в НАТФИЗ Мартин Геновски. Фестивал, подобен на този в Пловдив, е имало и в Перник и Петрич. От качени снимки и клипчета става ясно, че на 22 септември в лятното кино „Орфей” на концерта на НЛО е имало озвучаване и осветление. Преди концерта на Бодурова е имало и друго събитие - представяне на книга и малък концерт на Стефан Димитров и Богдана Карадочева, което е преминало с успех. 

„Отдел „Култура” не е организатор на събитието. То не е част от Културния календар на града, нито е финансирано от фондация „Пловдив 2019”.  От нашия отдел бе поискано от дирекция "Социална политика" да бъде предоставена за ползване безвъзмездно лятна сцена "Орфей", коментира зам.-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ:

Благодарим за проявения интерес към програмата на тридневния фестивал „Арт Будилник“ – Пловдив 2023, който приключва днес, 24 септември. Каузата на нашето сдружение, което вече за втора година и в седми град провежда фестивални събития, винаги е била да предостави достъп до българската култура на възможно най-голям кръг от хора, осигурявайки „вход свободен“ за зрителите.

Кауза, която нямаше да е възможна без вашата подкрепа и тази на партньорите ни. Искаме да изкажем своите благодарности към Община Пловдив, която ни съдейства логистично за провеждането на всички събития, част от нашия фестивал в града.

Както и в останалите градове, програмата на „Арт Будилник“ - Пловдив включва богато разнообразие от събития с едни от най-големите звезди в българския културен афиш - спектакъл „НЛО Завинаги“ с участието на Георги Мамалев, Екатерина Евро, Антон Радичев и Драгомир Драганов, представяне на книгата на Богдана Карадочева и Стефан Димитров „Безнадежден случай“ с техен концерт – букет от най-известните им песни и предстоящите днес вечерта кулинарно шоу на победителя от „Хелс Китчън“ Станислав Иванов и прожекция на филма „Игра на доверие“, който ще бъде лично представен от актрисата Яна Маринова.

В програмата беше предвиден и договорен с нея и екипа ѝ и концерт на Кичка Бодурова. За съжаление, по независещи от екипа ни причини и по лично решение на г-жа Бодурова, нейният концерт не се състоя. Въпреки съобразяването с всичките изисквания – в това число и техническите, на екипа ѝ. И въпреки очакванията на феновете ѝ, които с огромно желание и търпение отделиха от времето си, за да присъстват на концерта ѝ.

Дълбоко вярваме, че ролята на културата е да носи удоволствие, а не разочарование. Именно затова, макар концертът да не се състоя по независими от нас причини, поднасяме извиненията си за причиненото разочарование на стотиците фенове, които търпеливо чакаха г-жа Бодурова. Искаме да изкажем искрените си благодарности на всички, които отделиха от времето си и участваха в нашите събития – участници, организатори, публика. Благодарим за доверието, подкрепата, обичта и емоциите. Нашата кауза винаги е била точно тази – да осигурим максимално голям достъп на всички до чудесната българска култура. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина