Пак забуксува поръчката за проектирането на удвояването на Околовръстното на Пловдив

Автор: Благовест Андонов 4484
Пак забуксува поръчката за проектирането на удвояването на Околовръстното на Пловдив

Поръчката за проектирането на удвояването на Околовръстното на Пловдив отново забуксува.

Близо две години, след като поръчката за удвояването на трупчета и най-после бе завършена, жалба отново я спря, пише trafficnews.bg.

С решение от 19 май АПИ възложи поръчка за проектирането на шосето от Пазарджишко шосе до Асеновградско на варненската фирма „Пътпроект” ЕООД. Стойността е внушителните 3, 3млн. лева. Вчера в КЗК обаче е постъпила жалба от друг участник в поръчката, който е бил отстранен - ДЗЗД "Обединение Трафикконсулт БГ - Илия Бурда”, също от Варна.

Така докато от КЗК не вземат становище, а вероятно и Административният съд, то договорът за проектирането на шосето няма да се подпише. В най-добрия случай, това ще продължи около 6 месеца.

Припомняме, че цялата поръчка бе разделена на три позиции, като по първите две имаше избрани изпълнители още през 2020-а. Те касаеха проектирането на Околовръстното от АМ „Тракия” до Пазарджишко, както и т.на.р Царацовски възел. Бяха подписани договори с „Рутекс” и „Пътпроект 2000”, съответно за 442 хил. с ДДС и 303 хил. с ДДС.

По време на инспекцията на Околовръстното шосе вече бившият шеф на АПИ инж. Иван Досев заяви, че предвид отчуждителните процедури, проектирането и екологичната оценка, то ще се пристъпи към ремонта най-рано след около две години. С новото забавяне то може да скочи на 3 години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина