Пай с орехи - страхотен есенен десерт

Автор: Plovdiv Now 6726
Пай с орехи - страхотен есенен десерт

Предлагаме ви рецепта за пай с орехи - страхотен есенен десерт!

Необходими продукти за 12 порции:

за блата:
500 г брашно
240 г пудра захар
2 яйца
250 г краве масло
2 ванилии
1 яйце за намазване

за плънката:
850 г захар
50 г мед
400 мл животинска сметана
500 г печени орехи

Начин на приготвяне:

1. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и след това се разбива в блендер с брашното, захарта и ванилиите, докато се получат трохи. Прибавят се яйцата, за да споят сместа. Готовото тесто се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 20–30 минути.

2. Захарта и медът за плънката се слагат в касерола и се загряват, докато се разтопят.
3. Налива се сметаната и се добавят орехите. Когато се получи карамелен сос, съдът се сваля от огъня и плънката се оставя да изстине.

4. Тестото се разделя надве, разточва се и едната кора се разстила във форма, върху хартия за печене.
5. Престоява в хладилник за 10 минути и върху него се сипва плънката.

6. Отгоре се слага другата разточена кора, на която предварително се отрязват три малки дупчици с помощта на ринг. Паят се пече в загрята на 170 градуса фурна за 40 минути, с вентилатор. Малко преди да е готов, се намазва с разбито яйце.

Източник: edna.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина