От март: Разкопават 40 улици за 16 милиона лева в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 10771
От март: Разкопават 40 улици за 16 милиона лева в Пловдив

Дългоочакваният старт на най-мащабния проект в Пловдив – Водния цикъл, ще започне през месец март. Това обяви зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Очаква се през следващите месеца да бъдат разкопани 40 улици, а първият лот, който ще стартира е този, спечелен от „Път инженеринг” за 8 милиона лева. Очаква се да се работи и по двата лота, като първото каре ще в района на панаира, както и по булевардите "България", "Дунав" и "Васил Априлов".

Улиците, по които ще се работи по другия лот се намират на юг от бул. "България", на север от бул. "Марица", на изток от бул. "Васил Априлов" и на запад от бул. "Победа":

ул. „Порто Лагос” от бул. „Васил Априлов” до ул. „Въча” ул. „Златна Панега” от ул. „Порто Лагос” до междублоково пространство ул. „Тимок” от бул. „Марица-север” до ул. „Сава Муткуров” ул. „Гюро Михайлов” от ул. „Порто Лагос” до ул. „полк. Сава Муткуров” ул. „Луда Яна” от бул. „Марица-север” до ул. „полк. Сава Муткуров” ул. „Въча” от ул. „Луда Яна” до ул. „Победа” ул. „Добротич” от ул. „Победа” до парк „Ленинград” ул. „Драгота ” от ул. „Победа” до парк „Ленинград” ул. „Стефан Ботев” от ул. „Победа” до парк „Ленинград” ул. „Самара” от ул. „Победа” до ул. „Стефан Ботев” бул. „Васил Априлов” участък от ул. „Сава Муткуров” - 146 м на север ул. „Сърнена Гора” от ул. „Златна Панега” до парк „Ленинград”.

 Другият участък са улиците, намиращи се на север от бул. „България”,на юг от бул. „Дунав”, на запад от бул. „Васил Априлов”: ул. „Факел” и ул. „Петър Шилев” от бул. „България” до бул. „Васил Априлов” ул. „Ладога” от ул. „Ген.Кутузов” до ул. „Петрохан” ул. „Петрохан” от ул. „Ладога” до ул. „Пенчо Дворянов” ул. „Ген. Кутузов” от ул. „Факел” до ул. „Пенчо Дворянов” ул. „Атанас Канарев” от бул. „България” до ул. „Тиса” ул. „Русалка” от ул. „Петрохан” до ул. „Средна Гора” ул. „Орлова” от ул. „Петрохан” до ул. „Средна Гора”.

Припомняме, че Здравко Димитров прекрати обществената поръчка за ремонти на ВиК мрежата и уличната инфраструктура в стъпването си в длъжност. Тя бе за 25 милиона лева и обхващаше района около булевард  „Дунав” и Брезовско шосе. Все още се чака решението на ВАС за модернизацията на пречиствателната станция на стойност от 60 милиона лева.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и неговите заместници представяха бюджета за 2020 година.

Бюджет 2020 на Община Пловдив е 343 милиона лева, като 186 000 000 от тях са за държавни делегирани дейности, а от местни приходи са 157 000 000. За образование бюджетът е 153 милиона лева, като 15 милиона от тях са собствени приходи на Община Пловдив. В тях са включени и 500 000 лева за проектиране на две нови училища- сграда на Математическата гимназия и нов корпус на Хуманитарната гимназия "Св.Св Кирил и Методий".

Към днешна дата има преходен остатък от 24 милиона лева, които са за текущи проекти , които трябва да се разплатят. Неодобрите пък са 20 милиона лева от несъбрани местни данъци и такси в Пловдив.

В Капиталовата програма на Община Пловдив се вижда, че от 85 млн. лева – 51,4 млн. лева са по европейски програми, а 33,7 млн. лева от собствения бюджет. От тези 33, 7 млн. лева по-голямата част са пари от преходния остатък на Бюджет 2019, който е 24 млн. лева. Така „свежите” пари за нови проект в Бюджет 2020 са по-малко от 10 млн. лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина